Projekter

 

Det blev besluttet på generalforsamlingen i marts 2020, at vi ville støtte  4 pigers skolegang i Nepal i foreløbigt 3 år som et projekt for klubben, samt give en donation til fremstilling af klimavenlige genbrugsstoftasker i kvindefængsel i Zambia ( UBUMI).

Mere følger senere om disse to nye tiltag, der følges nøje.

Rolf Wergeland, der står for sit livsprojekt:

At få piger i Nepal i skole

Ubumi projektet, hvor indsatte kvinder i fængsler

i Zambia skal sy tasker.

 
   

 

Udover de landsdækkende indsamlinger via Soroptimist Danmark som for eksempel: "Stop Trafficking", "Giv en pige ret" ," Stop sult" m.fl. har SI Hillerød altid haft projekter: "Fra hånd til hånd". D.v.s. vi har fundet en person, der kunne aflevere vores indsamlede penge/midler direkte til brug på stedet, hvor der er behov.

Feks.

Støtte gennem nogle år til orkanofre ved genopbygning af skoler, køb af skoleuniformer m.v. i Indonesien.

Støtte til behandling af syreofre i Indien. Tak til andre klubber også for støtte.

Indsamling til gerer i Mongoliet, så enlige kvinder m. børn kunne få tag over hovedet i samarbejde med soroptimistklub i Dahran , -og tak til støtte fra andre klubber også,  

Vi samler vi briller gennem brillebutik i Hillerød til genbrug iNepal.  

I to år solgte vi hjemmelavet tomatsuppe på Hillerød Kulturnat til fordel for pigers  "eksistensbeviser" og skolegang i Burkina Faso i samarbejde med FN.

Vi giver klubmedlemmer med runde fødselsdage gaver ved f.eks. " At give en pige ret"-bevis eller forskellige gaver fra "Folkekirkens Nødhjælp"... feks skoleborde, høns el.a."

Endvidere støtter vi relevante foredragsholderes projekter, som for eksempel "Ubumi" til forbedring af kvinder og børns vilkår ( herunder uddannelse) i fængsler i Zambia. 

Vi har støttet Nenkashe, skolegang og -hjem for masaipiger, der ellers ville være omskåret og giftet bort i en alt for tidlig alder.

Billedeks. fra  støtteprojekter:

______________________________________________________________________________________________

 

Masaipiger fra Nenkasheprojektet 

 Brillegenbrug i Nepal

 
 

 Hjælp til Filippinerne

Vi har støttet Filippinske kvinder og børn på øen Bantayan, hvor en fillippinsk kvinde fra øen, nu bosat i Sverige, tager ned og hjælper. Hendes gode forbindelser til håndværkere og lokale gør en forskel for indbyggerne på Bantayan, der under tyfonen i nov. 2013 blev hårdest ramt.

I 2015 donerede vi skolebøger, papir og blyanter til ca. 250 børn. I 2014 var hjælpen skoleuniformer til skolebegynderne. ( Ialt 9500kr.)

 

Eksempel på en restaureret ger i Mongoliet.

Ialt 7 gerer blev overgivet til kvinder med børn gennem samarbejde med Dakhrans soroptimiser og Hillerød Kommune. Støtte gennem fem år, venskab og samarbejde med soroptimistklubben i Dahkran i Mongoliet, som valgte kvinderne , der skulle have gererne.

 

Piger, indsat med mødrene i zambiansk fængsel, hvor Ubumi størrer med mad og uddannelse. Ubumi fik støtte i 2017